IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google ще инвестира 9,5 млрд. долара в офиси и центрове за данни в САЩ

Компанията твърди, че офис стратегията продължава да е важна за нея

14:33 | 13.04.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Google заяви, че планира да инвестира около 9,5 млрд. долара в американските си офиси и центрове за данни тази година, спрямо 7 млрд. долара миналата година, предава Ройтерс.

Компанията твърди, че инвестицията ще създаде поне 12 хил. работни места на пълен работен ден през 2022 г. и ще насочи фокуса върху центрове за данни в няколко щата, включително Невада, Небраска и Вирджиния.

Компанията ще отвори нов офис в Атланта тази година и ще разшири центъра си за данни в окръг Стори в Невада.

„Изглежда контраинтуитивно да засилим инвестициите в нашите физически офиси, докато се насочваме към повече гъвкавост в начина, по който работим. Въпреки това ние вярваме, че е по-важно от всякога да инвестираме в нашите кампуси“, посочва Google.

Технологичният гигант се опитва да върне обратно служителите в част от офисите си в Съединените щати, Великобритания и Азиатско-Тихоокеанския регион като изисква работа от офиса в три дни в седмицата. Това е стъпка за прекратяване на политиките, които позволяват на служителите да работят дистанционно заради притесненията от Covid-19.

Google ще продължи да инвестира в офиси в родния си щат Калифорния и да подкрепя инициативите за достъпни жилища в района, като част от ангажимента си за 1 млрд. долара за жилища. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още