IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook се премести на нов адрес

Най-голямата социална мрежа в света се нанесе в нова централа

14:19 | 31.03.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Така изглежда новият офис на&nbsp;Facebook. Снимка:&nbsp;Facebook</p>

Така изглежда новият офис на Facebook. Снимка: Facebook

Американският технологичен концерн Facebook със седалище в Калифорния премести централата си и вече се намира в мегакомплекс на архитекта Франк Гери. Основателят и главен изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг поясни, че новият офис  (бившият комплекс на Sun Microsystems) представлява „най-голямото отворено пространство в света“. По думите му новата централа на социалната мрежа се състои от огромна зала, в която хиляди служители ще могат да работят заедно. 

Според Зукърбърг на покрива се намира огромен парк с площ над 14 дка. И въпреки това предприемачът описва комплекса като "сравнително прост" и "не необичаен". Това е било и предварителното му намерение. „Ние искаме нашето пространство да се чувства като работа в процеса". Който стъпи в новия офис, трябва да почувства колко много остава да се направи, за да се изпълни мисията на Facebook - хората по целия свят да се свържат в интернет.

Новата централа се намира в непосредствена близост до старата сграда в Менлоу Парк. Facebook нае Гери през 2012 г. със задачата да проектира новия офис. Архитектът с канадски и американски произход е известен с радикалните форми - той отказва да прави тромави и ръбати сгради, а залага на екстравагантни извити форми, разчупена геометрия и нестандартни плоскости. 

Гери става световно известен, между другото, със строежа на Guggenheim Museum в Билбао в северната част на Испания и Музея Vuitton в Париж.

И Google планира да се премести в нова централа в Калифорния под гигантски стъклени куполи. Целта е да се създаде офис пространство, което може да се прекроява свободно. При издаване на необходимите разрешителни до месеци първите нови сгради ще бъдат завършени в Маунтън Вю през 2020 г.

Apple също се разраства в огромна сграда с кръгла форма в Купертино, която трябва да бъде готова до края на 2016 г. Онлайн търговецът на дребно Amazon планира да построи нова сграда за централата си в Сиатъл под формата на големи стъклени сфери.

 

Today we moved into our new Facebook building in Menlo Park, California.Our goal was to create the perfect engineering...

Posted by Mark Zuckerberg on 30 март 2015 г.
 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
balkando
преди 9 години
Тези гиганти защо така се охарчват ?! Ние тук имаме готови офиси. )
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още