IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Държавният инвестиционен фонд на Дубай инвестира в мащабен строителен проект

Това е и първият изцяло нов строителен проект от срива на пазара на имоти в емирството през 2008 г.

12:04 | 05.03.15 г.
Държавният инвестиционен фонд на Дубай инвестира в мащабен строителен проект

Държавният инвестиционен фонд на Дубай ще реализира строителен проект за 1 млрд. долара в сърцето на финансовия квартал на емирството, съобщава Financial Times. Това е и първият изцяло нов строителен проект от срива на пазара на имоти в емирството през 2008 г., допълва изданието.

Това е и първият проект на съвместната компания на Investment Corporation of Dubai and Brookfield – канадската компания за управление на активи.

ICD Brookfield Place представлява вот на доверие от страна на дубайското правителство към продължаващия растеж на финансовия квартал на фона на нарастващата конкуренция на съседни хъбове, включително и новите свободни зони в по-богатото емирство Абу Даби, коментира FT.

Проектът представлява 50-етажна офис сграда, хотел и магазини. Първите наематели се предвижда да влязат вътре през 2018 г.

Международният финансов център в Дубай е вече напълно зает от наематели. Той се установи като предпочитано място за компаниите от сектора на финансовите услуги в Персийския залив.

Над 15 хил. души работят в комплекса. Сградите, които се планира да отворят врати през тази година, ще добавят пространство за още 15 хил.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още