IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доходи от Airbnb скоро ще могат да се признават при ипотечно рефинансиране в САЩ

Програмата, подкрепена и от държавния ипотечен гигант Fannie May, поражда и някои опасения заради риска от непостоянност на тези приходи

14:54 | 13.02.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Собствениците на отдавани през платформата Airbnb Inc. жилища в САЩ скоро ще могат да включват и тези доходи в исканията за рефинансиране на ипотечни кредити, пише The Wall Street Journal.

Новата програма предстои да бъде обявена от Airbnb, ипотечния гигант Fannie Mae и трима големи кредитори - Quicken Loans, Citizens Bank и Better Mortgage. Тя ще позволи на всеки, който отдава имот през Airbnb в продължение на минимум година, да отчете приходите като доход. 

С рефинансирането собствениците може да направят основен ремонт, да се обучават в колежи, да намалят месечните си плащания по ипотеката или да покрият някакви други големи разходи, отбелязва изданието.

Кредиторите се отнасят по-строго към подобен вид доходи, включително и странични доходи, от кризата насам заради спукването на жилищния балон, припомня изданието.

Airbnb твърди, че нейната услуга включва надеждна технология за проследяване на доходите и така помага на американците от средната класа да останат в домовете си, като им дава възможност да генерират допълнителни пари.

Ипотеките ще бъдат подкрепени от държавната агенция Fannie Mae. Това се счита за признание, че американците могат да печелят от икономиката на споделянето, допълва изданието.

Програмата обаче поражда и опасения заради вероятността собствениците на жилища да бъдат насърчени да заемат все повече и повече на фона на бума на непредсказуемата туристическа индустрия.

Oсвен това Airbnb се изправя пред огромни регулаторни предизвикателства в цялата страна заради обвиненията, че изостря недостига на жилища в най-големите градове и тласка наемите нагоре. Това би могло да застраши допълнително приходите от наем през платформата. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още