IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на жилищата в САЩ са нараснали с близо 20% през юли

Това е най-големият скок в цените на жилищата от над 30 години

16:58 | 28.09.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Цените на жилищата в САЩ са нараснали с 19,7% през юли на годишна база, още веднъж отбелязвайки най-големия скок от над 30 години, съобщава Bloomberg.

Рекордният ръст в индекса на S&P CoreLogic Case-Shiller за цените на имотите в цялата страна следва скока от 18,7% през юни и е 14-ият пореден месец от ускоряващи се увеличения на цените.

Жилищният пазар в САЩ е силно разгорещен, тъй като пандемията захрани силно търсене на домове в предградията. Недостигът на достъпни имоти повиши цените и държи някои потенциални купувачи встрани от пазара.

„Последните няколко месеца са изключителни, не само заради нивото на ценови ръстове, но и заради последователността в ръстовете в цялата страна“, казва Крег Лазара, глобален ръководител на стратегията за инвестиции в S&P Dow Jones Indices.

Показател за цените в 20 града в САЩ е нараснал с 19,9% през юли на годишна база. Финикс води в класацията с ръст от 32,4%. Ню Йорк (17,8%), Бостън (18,7%), Далас (23,7%), Сиатъл (25,5%) и Денвър (21,3%) са сред градовете с най-големи повишения в сравнение с миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още