IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американска верига магазини за дрехи с обекти и у нас се готви за фалит

Forever 21 има над 800 магазина в САЩ, Европа, Азия и Латинска Америка

12:32 | 29.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската верига за модни облекла Forever 21, която има два обекта и в България, се подготвя за процедура по фалит, съобщиха запознати източници, цитирани от Bloomberg.

Компанията води преговори за допълнително финансиране и работи с екип от консултанти, които да й помогнат да преструктурира дълга си, но преговорите с възможни кредитори до момента са в задънена улица, твърдят източниците.

Евентуална процедура по фалит ще помогне на компанията да се освободи от недоходоносните магазини и да рекапитализира бизнеса си, казват запознатите източници, пожелали да останат анонимни. Но това може да се окаже проблем за големите собственици на молове в САЩ, сред които Simon Property Group и Brookfield Property Partners. Forever 21 е един от най-големите наематели в търговските центрове, който издържа след вълната от фалити в сектора на търговията на дребно.

Ако веригата затвори голям брой магазини в рамките на преструктурирането си, собствениците на молове може да имат проблем да запълнят освободените площи. Търговският център Simon в Индианаполис нарежда Forever 21 на шесто място сред най-големите си наематели, ако не се броят универсалните магазини, с 99 обекта с обща площ от близо 140 хил. кв. м. към 31 март тази година.

Съоснователят Ду Уон Чан е съсредоточен върху запазването на контролен дял от Forever 21, което ограничава вариантите му за набиране на финансиране.

Основана през 1984 г., Forever 21 има над 800 магазина в САЩ, Европа, Азия и Латинска Америка.

През 2016 г. компанията започна експанзията си в Централна и Източна Европа от България с откриването на магазин в Paradise Center. Година по-късно отвори врати и вторият й обект у нас в Serdika Center. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още