IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва предлагането на новата емисия варанти на "ФеърПлей Пропъртис"

Подписката ще се счита за успешно приключила при записани най-малко 50 млн. от предлаганите над 98 млн. варанти

15:34 | 07.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Започва публичното предлагане на новата емисия варанти на „ФеърПлей Пропъртис“ АДСИЦ, обявиха от дружеството чрез Бюлетин Investor.

Емисията е в размер до 98 090 800 броя обикновени, безналични, поименни, свободно прехвърляеми варанти, с емисионна стойност 0,001 лева.

Всички лица, които искат да запишат варанти от новата емисия, трябва първо да придобият права.

Правата се издават в полза на акционерите, които са придобили акции на дружеството най-късно 5 работни дни след датата на оповестяване на съобщението.

Срещу всяка притежавана акция акционерите на „ФеърПлей Пропъртис“ ще получат едно право. Срещу всяко право акционерите или трети лица, които са придобили права в срока за прехвърлянето им или по време на аукциона, ще могат да запишат по два варанта от настоящата емисия на емисионна стойност 0,001 лева за един варант.

Всеки притежател на права може да запише варанти, равни на броя на притежаваните от него права, умножени по две.

Срещу един варант акционерите, при настъпване на необходимите условия, могат да запишат една акция от бъдещо увеличение на капитала на „ФеърПлей Пропъртис“ с емисионна стойност 1 лев.

Началната дата, от която започва да тече срокът за прехвърлянето на правата, е първият работен ден, следващ изтичането на 7 календарни дни от началната дата на публичното предлагане, т.е. 14 юли.

Крайният срок за прехвърляне на правата е 5 работни дни след началната дата, т.е. 20 юли. Аукционът на непродадените права ще се състои два дни по-късно, т.е. на 22 юли.

Началната дата за записването на варанти ще е същата, на която започва и прехвърлянето на правата. Срокът за записване изтича 5 работни дни след изтичането на срока за прехвърляне на правата.

Подписката ще се счита за успешно приключила при записани най-малко 50 млн. броя от предлаганите варанти.

През 2021 г. капиталът на дружеството беше увеличен на два пъти до почти 49,1 млн. лева, след като притежателите на варанти от предишни емисии упражниха правата си, за да разполага дружеството с капитал за повече инвестиции.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още