IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Засега началото на следващата учебна година остава за септември

Голяма част от университетите в чужбина отлагат кампаниите си, така че зрелостниците ще могат да кандидатстват

10:04 | 04.05.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Матурите ще бъдат в началото на юни, а изпитите след 7 клас - в средата на юни. Конкретните дати ще бъдат обявени тази седмица. Това каза по БНТ Таня Михайлова, зам.-министър на образованието и науката.

Тя увери и зрелостниците, и седмокласниците, че ще имат достатъчно време да се подготвят за изпитите. Учителите ще имат възможност да оформят по нормален начин крайните годишни оценки на учениците, допълни зам.-министър на образованието. 

Директорите също ще имат достатъчно време, за да изработят своя график на организация.

Михайлова коментира и как ще протече кампанията за желаещите да кандидатстват в университети в чужбина.

„Голяма част от университетите в чужбина отлагат кампаниите си, така че зрелостниците със сигурност ще могат да кандидатстват. Всичко ще бъде с едно забавяне във времето в рамките на допустимото“, обясни още Михайлова.

Засега началото на следващата учебна година остава за септември, без да се прехвърля учебен материал от предишната година.

Електронното обучение беше единственият вариант, който ни позволи да имаме в тези условия нормална учебна година, обобщи Михайлова.

Учебната година ще приключи дистанционно, а учениците да бъдат в училищата за провеждане на изпитите, обяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев преди дни.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:21 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още