IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Валя Завялова: Децата трябва да учат чужди езици, но и да умеят да общуват

Учители и родители работят заедно, за да може младият човек да излезе от училище подготвен, посочи директорът от Фондация "Корпус за образование и развитие КОРПлюс"

10:27 | 20.04.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Методите на преподаване на езици се променят много през годините. Учителят трябва да е в крак с времето - да може да предложи на децата нещо, което да събуди интереса им и да ги мотивира да учат. Това обясни в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Валя Завялова, програмен директор във Фондация "Корпус за образование и развитие КОРПлюс".

Тя разказа повече за дейността на фондацията и отбеляза, че огранизацията е създадена от нея и нейни колеги, които в продължение на години са работили с доброволци от Корпуса на мира на САЩ.

“Направи ни впечатление, че те са изключително свободни да изразяват мнение, имат умения за дебатиране, за комуникация. В българското образование това е ниша, в която могат да се направят много неща“, посочи Завялова и потвърди, че се надяват с мисията си да развият потенциала на българските деца, така че те да са подготвени за живота след училище.

Завялова отбеляза, че фондацията продължава работа по два основни проекта, започнати от доброволците - творческо писане на английски език и правопис на английски език. Тя съобщи, че в двете състезания през миналата година са се включили над шест хиляди ученици. 

“Самите състезания не са еднократен акт. Това са месеци, в рамките на които децата се готвят, едновременно им се предлагат различни други дейности и проекти", поясни Завялова. "Работим с децата целогодишно, тъй като имаме ангажимент към тях и много искаме да им предложим нещо различно - да излязат извън учебниците“, каза още тя.   

Фондацията "Корпус за образование и развитие КОРПлюс" работи с учители, които подкрепя професионално.

Според Валя Завялова и децата, и родителите разбират колко е важно изучаването на езика, като в днешния свят дори владеенето само на английски не е достатъчно.

“Учителите също правят всичко възможно “да запалят” учениците и да ги мотивират да учат", коментира тя. "Това е триъгълникът - учители, родители и учащи се, които работят заедно за една цел, за да може накрая да излезе от училище един наистина подготвен млад човек, който да намери добра реализация”, посочи още Завялова.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването "Смарт час" гледайте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още