IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ТУ-София: Кандидат-студентите избират формата за изпитите

Няма увеличение на таксите за нашите студенти, посочи проф. дн инж. Иван Кралов, ректор на Технически университет - София

12:08 | 26.05.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Няма увеличение на таксите за студентите при нас, те остават на старите нива. Това заяви проф. дн инж. Иван Кралов, ректор на Технически университет - София, в предаването “Смарт час” на Bloomberg TV Bulgaria. 

Кралов коментира отражението на коронавирусната пандемия върху дейността на университета. Той отбеляза, че за пръв път ТУ е провел отдалечена форма на кандидатстудентски изпити, като всички те са преминали успешно.

По думите на ректора това не е единственият формат за изпитите, като предстои основен кандидатстудентски изпит, който ще бъде присъствен.

“Има възможност за кандидатстване с оценки от дипломи и матури, дава се възможност на всеки да се изяви по най-добрия начин”, добави той и информира, че отзивите от предварителните кандидатстудентски изпити са повече от положителни.

Кралов отбеляза, че при организацията на присъствените изпити са предприети всички изисквани противоепидемични мерки. “На първо място от значение са животът и здравето на всички”, заяви той.

По отношение на промените при кандидатстването ректорът обясни, че единствено е добавена възможността кандидат-студентите да предоставят дипломите си за средно образование при записването, а не преди самия изпит. “Всички останали условия ще бъдат такива, каквито бяха обявени предварително”, каза Кралов.

Той обяви, че изпитната сесия за настоящите студенти също е организирана в дистанционна и присъствена форма.

Видео материал с целия разговор можете да видите в Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на “Смарт час” може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още