IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Със средства по React-EU ще бъде подкрепено дистанционното образование

Министерският съвет одобри промяна в ОП "Наука и образование" за периода 2014 - 2020 година

18:58 | 27.01.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Четвърто изменение на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ за изминалия вече програмен период (2014 - 2020 г.), беше одобрена на заседанието на Министерския съвет. Целта е осигуряване на непрекъснатост на учебния процес в отговор на пандемията от коронавирус, пишат от пресцентъра на Министерския съвет.

По новата ос - "Равен достъп до училищно образование в кризисни условия", ще бъдат закупени допълнителни устройства за поне 10% от учителите и учениците, които да се ползват оптимално в учебния процес. Средства ще бъдат отделени и за да се осигурят условия за провеждане на обучение от разстояние в електронна среда.

Приоритетната ос е със 100% финансиране от Европейския социален фонд в размер на 56 млн. евро (109,5 млн. лева).

С изпълнението на предвидените дейности ще бъдат подкрепени участниците в образователния процес (ученици, учители, образователни медиатори, родители) с цел да не се допусне прекъсване на образователния процес и приобщаващото образование в условията на кризи и да се противодейства на риска от отпадане в ситуация на обучение от разстояние в електронна среда.

Изменението става възможно в резултат на действията на Европейския съюз в отговор на пандемията от коронавируса и осигурените допълнителни средства по линия на React - EU за 2021 г., произтичащи от Инструмента на Европейския съюз за възстановяване, допълват още от правителствената пресслужба. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още