IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Онлайн платформа вече обединява наука, образование и иновации

Над 70 изложители ще се включат в Националния научно-образователен фестивал, съобщи Георги Иванов, съосновател на сдружението "Апетит за образование чрез практика"

14:41 | 14.01.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Образованието създава кадрите, които са необходими на бизнеса, а науката формира решения, които да подобрят производството и функционалността на много видове бизнес. Така коментира взаимовръзката между трите компонента - наука, образование и бизнес, Георги Иванов, съосновател на сдружението "Апетит за образование чрез практика", в предаването "Смарт час" на Bloomberg TV Bulgaria.

"През последните няколко месеца работихме усилено върху Националния научно-образователен фестивал, който е със силна лекционна част. Привлякохме и много изложители - над 70, от различни сфери. Ще присъстват над 5 хиляди души", посочи той.

Иванов информира, че вече има финансиране за онлайн платформа, която ще обединява наука, образование и иновации на едно място.

"Науката заема може би водещо място във високотехнологичните компании. БАН има силни разработки, които биха могли да намерят приложения в бизнеса на глобално ниво", каза съоснователят на сдружението "Апетит за образование чрез практика" и съобщи, че над 45 училища в страната искат да присъстват на фестивала. – Всеки посетител може да се докосне до практическата насоченост на природните науки. Третият отличаващ фестивала фактор е модулът за националното обсъждане на иновации в образованието и споделяне на добри практики."

Иванов разказа, че Samsung ще е сред присъстващите на фестивала и ще представи своя дигитална платформа, която сканира бележник и показва уроци. “Социалната отговорност на компанията се изразява в това да дава безплатни инструменти на учители, с които да разнообразява образованието", уточни той.

Георги Иванов обяви, че на най-активните ученици в рамките на фестивала ще бъдат предоставени десет платени стажа.

“Това е начин за бизнеса да намира бъдещи кадри. В бъдеще планираме създаването на научно-образователен център, където да се работи на ежедневна база", сподели като част от плановете на сдружението "Апетит за образование чрез практика" неговият съосновател.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още