IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как деца и възрастни оцениха споделеното учене?

Образователната програма "Училището има смисъл" свързаа ученици с професионалисти от различни области, посочи Ива Бонева

12:04 | 02.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Програмата "Училището има смисъл" се провежда за пета поредна година съвместно със седем училища. Чрез програмата свързахме децата с професионалисти в близост до тяхното училище. Пробвайки различните професии, децата разбират кое начинание е подходящо за тях.

Това каза Ива Бонева, изпълнителен директор на Сдружение за споделено учене "Ела", в предаването "Смарт час" на Bloomberg TV Bulgaria.

"При взаимодействието с професионалисти и учители детето знае какво харесва и какво не. То е по-напред по пътя си за житейска реализация", посочи тя.

"В нашето сдружение постоянно учим един от друг – учителите от децата и възрастните от децата", допълни Бонева. "Споделеното учене се изразява в това, че всеки има на какво да те научи и много по-лесно се учи, когато процесът се споделя. За нас бе много важно да подчертаем, че е ключово да се вслушваме в това, което имат да кажат децата и родителите", допълни тя.

Ива Бонева обясни какво се случва след преминаването към дистанционен процес на учене от март.

„То се превърна в постоянна работа. Ситуацията ни помогна да осъзнаем колко е важно е истинското общуване и създаването на връзки между деца и възрастни. Осъзнахме колко е важно това да остане“, смята тя.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на "Смарт час" вижте тук.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още