IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инициативите на Детска Академия „Изследователи“ помогнаха на деца и родители

Повишихме знанията на децата заради пропуски по време на обучението в извънредното положение, но развиваме и творческото мислене, посочи Мариета Ивчева

11:59 | 04.09.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Рисковете за Детска Академия „Изследователи“ са заболяванията. Ако едно дете се разболее, трябва всички да бъдат поставени под карантина. От финансова гледна точка рискът е като при всички други стартиращи бизнеси - трябва да се предвидят потенциалните загуби. Това каза в "Bloomberg TV Bulgaria Интервю" Мариета Ивчева от Детска Академия „Изследователи“.

Тя оцени, че заниманията с децата са допринесли за повишаване на техните знания заради пропуски по време на обучението в извънредното положение.  

Ивчева потвърди, че за нея е била важна комуникацията с родителите, които са подсказвали на какво да се акцентира, за да има полза от престоя в Детска Академия „Изследователи“. Заниманията включват часове по английски език, математика, роботика, за които са били ангажирани квалифицирани преподаватели.

"През лятото се справихме изненадващо добре. Много държахме децата да излизат навън, разходката е много важна. Пускахме им музика за концентрация. Също така когато децата правят нещо креативно, определено са по-концентрирани. Ако не искат да правят нещо, не ги караме. Но виждайки, че другите се забавляват, се включват и те".

Що се отнася до маските, Ивчева посочи, че е трудно да накараш детето да носи постоянно маска.

"Мерим температурата, постоянно има дезинфектанти, проветряваме. Трябва да научим децата, че това е новото нормално. Да осъзнаят, че е в тяхна полза и за тяхното здраве. На този етап, понеже групата ни е малка, все още можем да си позволим да не носят маски. Но ако имаме различни групи, ще се постарая да огранича контактите".

Ивчева посочи, че през новата учебна година Детската Академия „Изследователи“ ще продължи да работи, като дейността ще стимулира креативността им и творческото мислене.

Как помага Детската академия на децата при стрес? Как родителите оценяват работата на преподавателите от лятната занималня?  

Целия разговор вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на рубриката "Bloomberg TV Bulgaria Интервю" вижте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:37 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още