IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Има ли основания за притеснения на родителите в началото на учебната година?

Направи се малко учителите да овладеят методите на преподаване в електронна среда, смята Цвета Брестничка от Асоциация "Родители"

10:57 | 14.09.20 г.
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Притесненията на родителите на ученици около първия учебен ден са свързани с неизвестността около организацията на учебния процес. На протест днес ще се излязат родители под наслов „НЕ на маските и изолаторите в училище!“. Те организират шествие от Министерството на образованието до Министерството на здравеопазването.

В определени училищата са обявили, че децата няма да бъдат пускани в междучасия и няма да излизат на двора. Това заяви Цвета Брестничка, Асоциация "Родители", в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Припомняме, че сред мерките за новата учебна година срещу разпространението на коронавируса, изготвени от експерти от просветното министерство и от Министерствотро на здравеопазването, се предвижда учениците да носят предпазни маски в училищните коридори и в тоалетните, но не и в класните стаи.

"Родителите имат своите притесния. Някои се опасяват дали маските няма да бъдат допълнителен фактор за влошаване на здравословното състояние предвид това, че те могат да падат на земята и да бъдат замърсявани. Тревогите са релевантни", смята тя. 

Друга важна темата според нея е формата на присъственост и коя е най-ефективната. Според Брестничка има безпокойство дали дистанционната форма няма да увеличи изоставането.

"Въпросът не е само в оценяването. Направи се малко за учителите да овладеят методите на преподаване в електронна среда. Те са хвърлени в дълбокото и да се справят сами кой както може. Очакват се резултатите от изследването на дистанционното обучение, за да се установи колко ефективно е било то", поясни тя.

Очаквайте видео с целия разговор на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още