IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерт: Има риск отпадането от училище да се увеличи с онлайн обучението

Учителите трябва да ангажират учениците с повече групова работа за изпълнение на проекти в онлайн среда, посочи Асенка Христова от Институт за изследване на образованието

15:25 | 15.10.20 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

В българската образователна система съществуват големи рискове от отпадане от училище, които се наслагват с липсата на мотивация и ниска ангажираност в онлайн среда по време на пандемията от коронавирус. Това мнение изрази в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Асенка Христова от Институт за изследване на образованието.

“Онлайн ученето е характерно с това, че ограничава социалните взаимоотношения. По-добрият вариант е в такава среда, особено при по-малки ученици, да се организира синхронно обучение”, съветва тя и отбеляза, че начините за увеличаване на ангажираността на учениците изискват сложни механизми.

Според Христова учителите трябва да имат нов подход за създаване на ангажираност в онлайн среда - повече усилия за групова работа, за изпълнение на проекти, за взаимодействие между самите ученици.

По думите на експерта за момента няма еднозначен отговор доколко успешно е било дистанционното обучение по-рано тази година.

“Зависи каква е целта на този ескперимет - дали е да замени изцяло ученето в класната стая, или децата да не пропуснат като цяло знания”, посочи Асенка Христова.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт"  може да видите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още