IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen временно спира производство в 3 китайски завода

Вълната от коронавирус в Чанчун е причина за мярката

13:10 | 14.03.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>&nbsp;Снимка: EPA/FRISO GENTSCH</em></p>

 Снимка: EPA/FRISO GENTSCH

Volkswagen временно спря производството в три от заводите си заради блокиранията вследствие на вълната от коронавирус в североизточния китайски метрополис Чанчун. Заводите, които се управляват съвместно с китайския партньор FAW, ще останат затворени по нареждане на властите засега за три дни до сряда включително, обясни говорителка на VW в Пекин, цитирана от DPA. 

Според изявлението са засегнати един завод на VW, един завод на Audi и един завод за компоненти. Според говорителката затварянето не означава автоматично, че ще се произвеждат по-малко превозни средства. Спирането на производството можело да бъде компенсирано по-късно, например с допълнителни смени, ако няма дългосрочно спиране на производството.

В петък властите в Чанчун разпоредиха блокирането на деветмилионния град, след като през последните няколко дни случаите на Covid-19 нараснаха значително. За цялото население бяха поръчани и масови тестове.

В понеделник в Китай бяха открити 1337 локални случаи и 788 асимптоматични случая, които се изброяват поотделно. Ден по-рано бе регистриран рекордният брой от над 3100 случая. Напоследък случаите растат, след като преди три седмици имаше само по няколко десетки на ден. Китай следва строга стратегия за нулево разпространение на Covid, като реагира на местните огнища с комендантски час, масови тестове, ограничения на транспорта и движението на хора и карантина. Страната също така е до голяма степен изолирана.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още