IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Звеното за автономни коли на General Motors нае бивш директор на Delta Air

Джил Уест ще изпълнява ролята на оперативен директор в Cruise

23:02 | 08.01.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Компанията за автономни технологии Cruise LLC, собственост на лидера в автомобилната индустрия в САЩ General Motors Co., нае бившия главен оперативен директор на Delta Air Lines Inc. Джил Уест на същата позиция, докато се подготвя да започне да предлага платени пътувания с роботаксита в Сан Франциско, съобщава Bloomberg. 

Уест е вторият висш служител на Delta, нает от General Motors и свързаните с концерна компании през последните месеци. През октомври базираният в Детройт производител нае Пол Джейкъбсън като главен финансов директор.

Обособяването на новата позиция на главен оперативен директор се случва, докато Cruise се готви да започне да реализира търговски своя проект за роботизирани таксита. Компанията получи разрешение за управление на пет автономни превозни средства в рамките на миналата година и започна полеви тестове по обществените пътища през ноември.

Досегашните регулации в Сан Франциско позволяваха движението на автономните коли по улиците на града и в региона, но само при положение, че зад волана има човек, който да може да поеме контрола в случай на проблем с управлението или отказ на системата.

Местните власти премахнаха това ограничение за Cruise, както и за останалите разработчици на автоматизирани превозни средства, като Uber, Google и др.

През октомври системата на Cruise успя да победи автономната технология на Tesla Autopilot при анализ на 17 превозни средства, оборудвани с активни системи за подпомагане на шофирането (ADAS).

Оборудваният с Autopilot Model Y завърши съревнованието на второ място, изпреварен от Cadillac CT6, използващ системата Super Cruise.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още