IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За първи път Ford Fusion ще се произвежда в САЩ

Досега седанът се импортираше от Мексико

13:30 | 29.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Ford Mustang и Ford Fusion пред фабриката във Флат Рок. Снимка: Ройтерс </em></p>

Ford Mustang и Ford Fusion пред фабриката във Флат Рок. Снимка: Ройтерс

За първи път в историята на модела Fusion (Ford Mondeo в Европа) производството му ще се осъществява в САЩ. Сглобяването на седана стартира тази сряда в завода Флат Рок, позициониран в близост до Детройт, съобщава AP.

За обезпечаване на допълнителната продукция компанията е наела нови 1 400 работници, които работят на две смени. В същата фабрика се произвежда и моделът Mustang.

Капацитетът на поточните линии, на които се сглобява Ford Fusion седан, е 350 000 коли на година. Това е с 30% повече от възможностите на фабриката в Мексико, в която до момента се осъществяваше производството на модела.

Увеличената продукция ще позволи на компанията да отговори на увеличеното търсене на Fusion седан в САЩ. От началото на годината продажбите му в стараната са се увеличили с 13%, като до юли на пазара са реализирани 181 668 екземпляра от модела.

Фабриката във Флат Рок, Мичиган, е изградена от Mazda Motor Co. през 1987 година. През 1992 година, когато Ford и Mazda подписват договор за сътрудничество, в завода стартира и сглобяването на автомобили Ford. През миналата година производството на автомобили Mazda във фабриката бе преустановено, след като двете компании прекъснаха взаимоотношенията си.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още