IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Xpeng представи система за автономно шофиране по магистрали

Китайският стартъп предизвика конкуренти като Tesla, Nio и Li Auto

21:35 | 26.01.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Китайският производител на електрически автомобили Xpeng Motors представи новите функции за автономно шофиране по магистрали, с което предизвика американския концерн Tesla в рамките на най-големия автомобилен пазар в света, пише CNBC. 

Стартъпът представи системата Navigation Guided Pilot, или NGP, която позволява на превозните средства автоматично да сменят лентата на движение, да ускоряват или забавят, да изпреварват автомобили, както и да влизат и излизат от магистрали.

Функциите са част от по-широка актуализация, която позволява на клиентите да изтеглят нов софтуер чрез WiFi и напомня надграждането на операционната система на телефон.

Операционната система на XPeng, Xmart OS 2.5.0, ще бъде достъпна за всички клиенти на модела P7, изтъкват от компанията. Тя включва и подобрен гласов асистент.

Базираната в Гуанджоу компания се опитва да популяризира своя софтуер и възможностите за автономно шофиране като начин да се разграничи от местните конкуренти като Nio и Li Auto, както и да предизвика лидера в сегмента на електромобилите Tesla.

Американският производител разполага със собствена система за автономно шофиране, известна като Autopilot.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още