IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VW влага 34 млрд. евро, за да си гарантира лидерството при електромобилите

Компанията разчита на развитието на пазарите в Бразилия, Китай, Русия и Северна Америка

18:44 | 17.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германският автомобилен гигант Volkswagen ще се опита да си гарантира лидерството при електромобилите до 2025 година, става ясно от амбициозни планове, обявени на страницата на компанията днес.

Те предвиждат инвестиции от 34 млрд. евро до 2022 година за развитието на нови технологии - електрическите автомобили, автономни коли и други иновации. Тези средства са отделно от планираните инвестиции в съвместните предприятия, които компанията ще създаде в Китай.

Плановете са били обсъдени и приети на заседание на Надзорния съвет на групата и са в съзвучие с целите за по-екологично бъдеще на компанията.

Прогнозите са, че локомотиви на растежа за VW през следващите години ще бъдат пазарите в Бразилия, Китай, Русия и Северна Америка. От друга страна, изискванията за намаляване на емисии поставя автомобилния сектор пред нови предизвикателства, коментират още от компанията. Затова и идеята е да бъдат направени инвестиции в електромобили.

Още в началото на септември ръководството на автомобилния гигант публикува своята Пътна карта „Е“, която е записано, че един на всеки четири нови автомобила, произведени в групата, ще бъдат електрически. В зависимост от развитието на пазара производството може да се увеличи до 3 млн. на година.

Като цяло компанията очаква позитивна 2017 година, става ясно още от съобщенията на сайта ѝ. Програмата за намаляване на разходите е дала резултат - изпълнени са 96% от заложените цели, или 1,9 млрд. евро, показват разчетите към ноември. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още