IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VW спря производството на ID.Buzz в Хановер заради дефект при батерията

В някои от батерийните модули не е осигурена нужната производителност, което ограничава размера на пробега и скъсява живота на самата батерия

11:10 | 27.06.22 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

След като ID.Buzz беше официално представен на събитие в Хамбург през март, производството на електрическата модернизирана версия на емблематичния миниван Microbus е спряно в завода на Volkswagen в Хановер, Германия, поради проблеми с батериите, съобщава Automobilwoche, цитирайки регионалната телевизия NDR. 

Открити са дефекти в батериите по време на проверка на качеството от страна на доставчика, информира звеното на концерна за търговски превозни средства Volkswagen Nutzfahrzeuge (Volkswagen Commercial Vehicles – VWCV).

В някои от батерийните модули, съставени от клетки, не е осигурена нужната производителност, информира Hannoversche Allgemeine Zeitung. Последствията от по-ниската мощност могат да се отразят върху размера на пробега и да скъсят живота на самата батерия.

Според VW от началото на производството в края на май в завода в Хановер се произвеждат по 45 електрически ID.Buzz на ден. До края на годината производственият темп трябва да се ускори до 140 коли на ден. В бъдеще общо 130 000 броя от минивана ще се произвеждат във фабриката годишно.

Пазарният дебют на модела е планиран за тази есен, като резервациите започнаха през май. Очаква се около 15 000 броя от електромобила да бъдат доставени до края на годината.

Двата варианта на ID.Buzz, пътнически и товарен, са оборудвани със 77-киловатчасова батерия, която захранва 150-киловатов мотор. Технически ID.Buzz е базиран на електрическия кросоувър ID.4, който използва платформата MEB.

Докато операциите в Хановер остават засегнати от проблемите с батериите, производството на VW в Цвикау се възстанови от прекъсванията заради нарушените вериги на доставка. От средата на месеца във фабриката вече работят три смени като производственият темп достига 1300 превозни средства на ден. В Цвикау се произвежда моделите ID.3, ID.4 и ID.5 за VW, както и Audi Q4 e-tron, Audi Q4 Sportback e-tron и Cupra Born.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
zelka007
преди 1 година
На дизайн са го докарали , вероятно и интериора е със стандартното качество за немският среден клас , демек добре кат за първите 10 годинки , ам и цената му е добра ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още