IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VW развлича своите блокирани служители в Шанхай с филми и кардио упражнения

Работниците имат разнообразен график, докато чакат градските власти да облекчат мерките, за да могат да сe върнат по домовете си

16:54 | 13.04.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Служителите, които останаха блокирани във фабриката на Volkswagen AG в Шанхай, се развличат с филми и физически тренировки, тъй като коронавирусните мерки продължават да ограничават движението и бизнеса във финансовия център на Китай, съобщава Bloomberg. 

Поне няколко десетки работници доброволно приеха условията на германската група да останат известно време на територията на комплекса, за да не се прекъсва производството, след като мерките на градските власти бяха допълнително удължени поради задълбочаващите се проблеми с новите COVID огнища. Тъй като доставките на някои компоненти впоследствие секнаха, сега служителите на територията на завода бездействат. За да ги развлича, ръководството на предприятието организира разходка из фабриката в 10 ч. сутринта местно време, което е последвано от обяд и почивка в интервала от 11 до 13 ч., следобедна прожекция на филми и кардио тренировка в 16 ч. В 18 ч. е осигурена вечеря, след която служителите могат да си вземат душ и да гледат филми. Volkswagen дори е организирала и доброволно сметосъбиране.

Всички работници, които се намират в комплекса, са задължени да се тестват всяка сутрин срещу коронавирус.

Новите коронавирусни огнища в Китай предизвикаха най-голямата криза с пандемията в страната от началото на 2020 г. Мерките за овладяване на разпространението на заразата доведоха до временно затваряне на редица производствени съоръжения. Фабриката на Tesla Inc. в Шанхай спря работа в края на март, а заводът на Volkswagen и FAW в Дзилин остава затворен през април.

Според изчисленията на Китайската асоциация за леки автомобили автомобилните концерни са изгубили около 20% от обичайното производство заради блокадите.

Най-големият доставчик на автомобилни част в света Robert Bosch GmbH обяви в понеделник, че затворя две от своите фабрики в Китай, като налага метода на затворен цикъл в други две съоръжения, където служителите работят и живеят в комплекса на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още