IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen ID.3 вече е по-евтин от Model 3 на Tesla

Базовият модел се продава при цена от 30 000 паунда във Великобритания, където Model 3 може да се поръча срещу 40 490 паунда

10:41 | 15.10.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Докато пазарите очакват първите доставки на електрическия модел на Volkswagen ID.4 да започнат в САЩ по-късно тази година, американските клиенти изпуснаха първия автомобил от следващо поколение на германския автомобилен концерн - ID.3. И това е жалко, защото електрическият хечбек е един от най-достъпните електромобили на пазара в момента.

Във Великобритания единственият наличен модел е ID.3 First Edition, като цената му започва от 35 215 паунда (45 599 долара), но Volkswagen вече приема поръчки и на базовата версия на автомобила, като тук най-евтиният модел е на цена от 30 000 паунда. На пазара вече са налично общо седем варианта на ID.3, шест от които използват една и съща 58-киловатчасова (кВтч) батерия и двигатели с мощност от 201 конски сили, съобщава сайтът Car Buzz. 

От друга страна ID.3 Tour също разполага с 201 к.с., но използва по-голямата 77-киловатчасова батерия с увеличен капацитет при пробег с едно зареждане от 336 мили (540 км).

През 2021 г. Volkswagen ще разшири гамата от варианти на ID.3 с автомобил с по-скромна мощност на двигателя и с 45-киловатчасова батерия, тъй като се стреми да достигне до повече потребители.

Ще бъдат налични шест различни спецификации на ID.3 Pro Performance - Life, Style, Business, Family, Tech и Max, които включват различни опционални пакети, отговарящи на нуждите на клиентите. Най-големият от тях - четириместният ID.3 Pro S, който има по-голяма 77-киловатчасова батерия и двигател с 201-к.с., ще се предлага само в спецификацията Tour.

Дизайнерският пакет на Volkswagen добавя матрични LED фарове и задни LED светлини, интериорно околно осветление с 30 цвята, светлинна лента, свързваща фаровете, и затъмнени задни стъкла. Версията Plus добавя голям панорамен люк. Всичките седем модела включват пакет Infotainment с навигация, 10-инчов сензорен екран, Bluetooth, DAB радио и два предни USB порта, докато пакетът Plus добавя подобрена звукова система и дисплей с добавена реалност.

Пакетът Comfort също се предлага стандартно за всеки модел, който включва електрически сгъваеми огледала, автоматично затъмняващо се огледало за обратно виждане, сензор за дъжд, два задни USB порта, отопляеми седалки и отопляем волан. Версията Plus добавя двузонов климатичен контрол и променлив под на багажника. Изборът на пакета Assistance добавя камера за обратно виждане, влизане в автомобила без ключ и осветени дръжки на вратите, докато спецификацията Plus добавя помощ при пътуване, странична помощ и аварийна помощ. И накрая, пакетът Sport включва прогресивно управление и спортно окачване, докато версията Plus добавя динамичен контрол на шасито.

С базова цена от 29 990 паунда (38 844 долара) ID.3 Life е най-евтиният от цялата гама и включва пакетите Infotainment и Comfort. За сравнение, Model 3 на Tesla започва от цена 35 000 долара в САЩ, докато Hyundai Kona и Nissan Leaf стартират с цени съответно от 37 190 долара и 41 600 долара.

Във Великобритания Model 3 се продава при базова цена от 40 490 паунда (52 450 долара), което го прави по-скъп от ID.3.

На върха на гамата е ID.3 Tour с цена от 39 290 паунда ( 50 885 долара), който върви с пакет Design и Plus версияна пакетите Infotainment, Comfort и Assistance.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Lucifer
преди 3 години
Ето едно малко бижу: https://evpoint.bg/%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B8/fiat-500-e-2020-convertible
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 5
meto76
преди 3 години
Как може да сравнявате едно автомобилче с размерите и качествата на Рено Клио и Мерцедеса сред електромобилите - Тесла.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още