IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen ID.3 оглави по продажби европейския пазар на електромобили

Моделът на германския концерн отбелязва 10 475 продажби в Европа, изпреварвайки автомобилите на Tesla и Renault

21:26 | 26.11.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Liesa Johannssen-Koppitz/Bloomberg</em></p>

Снимка: Liesa Johannssen-Koppitz/Bloomberg

Хечбекът ID.3 на германския концерн Volkswagen AG се изкачи на върха на европейските класации за продажби на електрически автомобили само няколко месеца след пускането му на пазара, изпреварвайки автомобили на компании като Renault SA и Tesla Inc., съобщава Bloomberg. 

VW е продал 10 475 броя модел ID.3 през октомври, надминавайки продажбите на Zoe на Renault с около 700 броя, според данни на Jato Dynamics.

След като успя да победи всички останали концерни при продажбите на електромобили за септември, през октомври Tesla е доставила само 834 седана Model 3.

Електрическите превозни средства привлякоха вниманието на потребителите в Европа, като правителствата увеличиха субсидиите, за да помогнат на производителите на автомобили да се възстановят от пандемията и да спазват успешно по-строгите стандарти за емисиите. Общите доставки на хибридни и електрически коли вече се конкурират с тези на дизеловите автомобили.

европа европа

През 2021 г. VW ще разшири гамата от варианти на ID.3 с автомобил с по-скромна мощност на двигателя и с 45-киловатчасова батерия, тъй като се стреми да достигне до повече потребители.

Ще бъдат налични шест различни спецификации на ID.3 Pro Performance - Life, Style, Business, Family, Tech и Max, които включват различни опционални пакети, отговарящи на нуждите на клиентите. Най-големият от тях - четириместният ID.3 Pro S, който има по-голяма 77-киловатчасова батерия и двигател с 201-к.с., ще се предлага само в спецификацията Tour.

С базова цена от 29 990 паунда (38 844 долара) ID.3 Life е най-евтиният от цялата гама и включва пакетите Infotainment и Comfort. За сравнение, Model 3 на Tesla започва от цена 35 000 долара в САЩ, докато Hyundai Kona и Nissan Leaf стартират с цени съответно от 37 190 долара и 41 600 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:40 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още