Вицепрезидентът по бизнес развитието напуска Tesla след 11 години

Снимка: Архив Ройтерс

Вицепрезидентът по бизнес развитието напуска Tesla след 11 години

13.09.2017 22:42

Вицепрезидентът на Tesla, отговорен за бизнес развитието, напуска компанията. Това е поредната от серията оставки на висшия мениджмънт в момент, в който производителят на електрически автомобили се опитва да засили производството на седана Model 3, коментира Bloomberg.

Дърмът ОКонъл, който се присъединява към Tesla през 2006 г., бе един от най-дълго служещите изпълнителни директори на компанията и един от малкото, който говори от нейно име на конференции на индустрията. Той бе ключово лице в щатските битки на Tesla с автодилърите по отношение на правото на компанията да продава автомобили директно на потребителите.

„Повече от 11 години Дърмът игра важна роля в подпомагането на Tesla да се разрасне от малък стартъп до компания с присъствие в цял свят“, заяви говорител на Tesla по имейл. „Той започна с Tesla преди представянето на Roadster, а сега, когато достигнахме до стартирането на Model 3, той усети, че е време да продължи напред и да прекара повече време със семейството си“.

Екипът и отговорностите на ОКонъл ще бъдат поети от Джон МакНийл – президента по глобалните продажби и услуги в Tesla, заяви компанията.

Tesla разпредели първата партида от автомобили Model 3 на служители в края на юли и иска да произвежда 20 хил. автомобила месечно до декември. Опитвайки се да продава по-достъпни електрически автомобили в големи количества, компанията засили юридическия си натиск върху правото си да избягва традиционния модел на продажба чрез дилъри и да продава автомобилите си директно на клиентите.

Компанията, управлявана от Илон Мъск, която стана публична през 2010 г. с цена от 17 долара за акция, днес се търгува за около 365,27 долара за акция в Ню Йорк.

Рубрики
Kъм пълната версия