IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трета марка минава на двигатели на Volvo

Lotus постепенно ще замени сегашните мотори на Toyota с шведски агрегати

21:17 | 09.05.18 г.
Автор - снимка
Автор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Компанията Lotus, която неотдавна беше закупена от китайския кноцерн Geely, постепенно ще премине на двигатели, производство на Volvo. Така това ще стане третият бранд, използващ агрегати на шведската фирма.

В момента технологиите на Volvo се използват от брандът Polestar, който беше част от шведската компания, но вече е отделен производител на хибриди и електромобили. Фирмата Lynk&Co, принадлежаща на Geely, също разчита на задвижващите технологии на Volvo.

Британците от Lotus също ще получат мотори, но това няма да стане веднага, а през следващите няколко години. Дотогава производителят на спортни коли ще продължи да използва двигателите на Toyota, които сега доработва и ги прави по-мощни.

Инженерите на Lotus ще форсират и агрегатите на Volvo. Гамата на шведите в момента се състои само от мотори с обем 1,5 и 2,0- литра. Освен това англичаните ще използват хибридните и електрическите мотори на шведите за своя първи кросоувър, който трябва да се появи след около 2-3 години.

Още новини от сектора на автомобилите четете в Automedia.bg!
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още