IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota може да инвестира 1 млрд. долара в завод в Мексико

Заводът ще създаде 2400 работни места, твърдят анонимни източници

11:06 | 14.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Най-големият производител на автомобили в света - Toyota Motor Corp., ще инвестира 1 млрд. долара в изграждането на завод за производство на автомобили в Мексико, споделят пред Ройтерс две лица, запознати със случващото се. Според тях японският концерн ще обяви новината в сряда.

Заводът в Гуанахуато, който се предвижда да произвежда по 200 хил. моторни превозни средства годишно, ще отвори близо 2 400 работни места, коментира едно от лицето, пожелало анонимност.

Ройтерс вече съобщи, че Toyota може да започне да произвежда компактния модел на Corolla в Мексико от лятото на 2019 г. По този начин компанията размразява наложената 3-годишна забрана за нови инвестиции.

Според източниците президентът на Мексико Енрике Пеня Нието ще присъства на оповестяването в сряда. Говорителка на Toyota заявява, че нищо не е било решено.

Според други източници още тази седмица Toyota може да обяви началото на строеж на нов завод в Гуанджоу, Китай.

Новите заводи в Гуанахуато и Гуанджоу ще увеличат годишния производствен капацитет на  Toyota с 300 хил. автомобила.

Заводът в Гуанахуато ще служи за пример на други заводи в региона за подобряване на ефективността, стимулиране на производителността и намаляване на разходите, коментира един от анонимните източници.

Преди 3 години президентът на Toyota Акио Тойода замрази експанзията, за да гарантира, че растежът на компанията не е за сметка на качеството след кризата с оттеглянето на коли от пазара през 2010 г.

Toyota се бори с Volkswagen и General Motors за първото място на най-продавания автомобилен производител в света. Всяка компания продава по 10 млн. превозни средства годишно.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:55 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още