IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Токов удар парализира най-големия завод на VW

Спирането на четири генератора лиши от електрозахранване и около 50 000 домакинства във Волфсбург

14:57 | 08.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Токов удар парализира най-големия завод на VW

Мащабния токов удар във Волфсбург парализира работата на допълнителната смяна в завода на Volkswagen. "Производството е спряно. Служителите са били изпратени у дома", казва говорител на VW, цитиран от Ройтерс. Най-тежко засегнати са били производството на компактния седан Golf, който заради доброто търсене трябваше да бъде произвеждан извънредно и през тази събота. Не е ясно засега, дали работата е била на две поточни линии или само на една.

За възможните финансови загуби, които застрашават производството на автомобили с подобно спиране на лентите, говорителят не е можел да направи никакви коментари. Сривът на четири генератори в завода на VW се е случил изведнъж, не е имало никакво време за реакция в завода. „Спирането на производството не се е случило координирано", каза говорителят. „Ние сега ние сме поставили фабриката в безопасно състояние", 

По данни на енергийния доставчик LSW Energie  счупен съединител е довел до повредата на четирите генератора в завода VW. Говорителят на VW заяви, че генераторите са се изключили автоматично в 9 часа сутринта" . Експертите са работили трескаво за намиране на решение. Централата снабдява и града с електричество. Около 50 000 домакинства са временно засегнати от повредата.

Заводът на VW във Волфсбург се счита за най-голямата производствена фабрика за автомобили в света. Около обяд и интернет сайтовете volkswagen.de и сродни страници, на които може да се намери например информация за инвеститорите, не са били онлайн. Колко голям е проблемът и дали са засегнати и сървърите за електронна поща на мениджмънта на VW, остава засега неясно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:26 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още