IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla ще съкрати 75% от служителите в завода си в Невада

Двама служители са тествани положително за коронавирус, но през последните две седмици работят от дома си

09:15 | 30.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Американският производител на електрически автомобили Tesla Inc планира да намали персонала в своя завод за батерии в Невада с около 75% поради пандемията от коронавирус, заяви местният губернатор.

Този ход се случва, след като японският му партньор в бизнеса с батерии Panasonic Corp съобщи, че ще намали операциите във фабриката в Невада тази седмица, преди да я затвори за 14 дни.  Заводът произвежда електродвигатели и батерии за популярните седани Model 3 на Tesla.

„Tesla ни информира, че Gigafactory в Стори Каунтри ще свие персонала си с приблизително 75% през следващите дни“, казва Остин Осборн в публикация на уебсайта на окръга.

Засега няма повече подробности и не е ясно колко служители работят във фабриката. Tesla не е отговорила на молбата на Reuters за коментар.



В. Reno Gazette Journal, който по-рано съобщи за планираното спиране, съобщи, че Panasonic има около 3500 служители в завода в Невада.

Tesla заяви през миналата седмица, че временно ще преустанови производството в своята фабрика за превозни средства в Сан Франциско от 23 март, както и в своята фабрика за слънчеви покриви в Ню Йорк.

Изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск обаче каза, че компанията ще отвори врати в Ню Йорк „възможно най-скоро“, за да произвежда апарати за обдишване за пациенти с коронавирус.

Двама служители на Tesla са тествани положително за коронавирус, но през последните две седмици работят от дома си и не са били симптоматични, заяви Tesla в имейл до служителите в четвъртък. Компанията не разкрива за кой завод или на какво място са работели служителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още