IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla ще строи фабрика за зарядни устройства в Китай

Новото съоръжение ще се намира близо до фабриката на концерна край Шанхай и ще произвежда по 10 000 зарядни устройства годишно

15:49 | 26.11.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Tesla Inc заяви в четвъртък, че планира да започне да произвежда зарядни устройства за електрически превозни средства в Китай през 2021 г. Ходът е част от усилията на американския автомобилен производител да увеличи продажбите си на най-големия автомобилен пазар в света, съобщава Ройтерс. 

Tesla, която в началото на годината стартира продажбите на произвеждания в завода ѝ край Шанхай автомобил Model 3 в Китай и планира да пусне на пазара своя SUV (sport utility vehicle) Model Y през 2021 г., ще инвестира 42 млн. юана (6,4 млн. долара) в новата фабрика, където да произвежда устройство за бързо зареждане от трето поколение, известни като Supercharger V3.

Фабриката ще бъде изградена в близост до производственото съоръжение край Шанхай.

Китай, където властите предоставят солидни субсидии за електрически превозни средства, стремейки се да намалят замърсяването от бензинови и дизелови автомобили, разширява своята национална мрежа от зарядни станции, като именно инфраструктурата се оказва едно от най-големите предизвикателства за насърчаване на електромобилите.

Предприятието, което Tesla очаква да бъде завършено през първото тримесечие на следващата година, ще разполага с производствен капацитет от 10 000 зарядни устройства годишно.

Tesla, която успя да продаде над 13 000 автомобила в Китай през октомври, заяви, че ще разшири капацитета на завода в Шанхай за технологични изследвания.

Китай сега внася от САЩ зарядни устройства за електромобили, които обикновено са инсталирани в зарядни станции или на паркинги.

Шанхайската фабрика, която е центъра на фокуса на глобалната стратегия за растеж на Tesla, се очаква да произведе 150 000 седана Model 3 през тази година, като в същото време започна да изнася някои от тях за Европа.

Тази година ръководителите на Tesla заявиха, че компанията ще разшири своята мрежа от зарядни станции, за да осигури по-добро обслужване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още