Tesla с поредна рекордна печалба от 1,6 млрд. долара

Въпреки затрудненията при доставките калифорнийският автомобилен производител е по-печеливш от всякога

Tesla с поредна рекордна печалба от 1,6 млрд. долара

Снимка: Bloomberg LP

Още по темата
Коментари
1
 
1
 
10
преди 1 месец
Понеже виждам някой прикрити реплики към мене, ще отговоря.Първо - каква част от печалбата е от основна дейност и каква - от въглеродни квоти и спекула с криптовалути?После - вие замисляте ли се как е постигнат този резултат? - Ами с таралясници, поръчани ПРЕДИ скокът на цените на суровините (който е много сериозен и в статията се казва - и то не е само никел и алуминий, ами и мед и литий), със суровини, закупени отпреди тоя скок, продажби направени реално ПРЕДИ рязкото поскъпване на електроенергията (поне в Европа). И преди говорих, че електромобилството го чакат тежки дни именно по тези причини. Енергийният недостиг го заложих в бъдещето, но той се случва дори по-рано от очакванията ми. Георги - ти би ли си купил Тесла, на 30-40% по-висока цена от сегашната, при цена на токът 300-400% по-висока? На бас, че много клиенти, с ентусиазъм поръчали си Тесличка, вече се държат за тимбериците и се чудят как са могли така да нагазят в лукът. И най-лошото тепърва предстои - защото сега енергията е просто по-скъпа... а тепърва ще стане и дефицитна. Реално абсолютно всички макроикономически тенденции са СРЕЩУ мъск и теслата. И преференциите не се знае докога ще издържат - реално би трябвало вече да са премахнати, но на политиците акълът винаги им идва късно. Като инвестиция - НЕ бих си купил акции на теслата. Не и при Р/Е 300 и при посочените по-горе от мен тенденции. За мен и Р/Е 30 е ного. Предпочитам компаниите над Теслата по течението - от които тя зависи.... и далеч не само тя. И - стратегията ми е успешна, годишната ми доходност счупи предходният ми рекорд още в средата на септември. Но всеки си знае - който иска да си купува теслички по 900 кинта, парите са си негови.
0
 
1
 
9
evlogi до: khao
преди 1 месец
Блокчейна дали се брои за иновация?Наближавам седемцифрена печалба от него, но пък в интерес на истината основните ми инвестиции са в земеделски земи, та може и да си прав...
0
 
1
 
8
georgi_shum до: khao
преди 1 месец
И за това не става бе :) Дори и лагерничка, гладуваща от 6 месеца, и с 12 час труд на ден, ще го отвее с един шамар :)
1
 
2
 
7
khao до: georgi_shum
преди 1 месец
Няма профилна снимка
жеката е някакъв варненски пенсионер дето за нищо не става, най вероятно гласуващ за копейкин :):) Импа поне става ... за надзирател в женски конц. лагер!
1
 
1
 
6
khao до: evlogi
преди 1 месец
Няма профилна снимка
ти и в зелената сделка и прехода си скептичен... но и там ще се разочароваш! Приеми го, нямаш око за иновации!
3
 
3
 
5
преди 1 месец
Признавам,че преди няколко години бях малко скептичен по отношение на Тесла.Но развитието на компанията през тези няколко години категорично доказва,че срещу Мъск не трябва да се залага.
4
 
4
 
4
0pk
преди 1 месец
По цял свят криза, няма чаркалъци, няма суровини нооо Мъск "преизпълнява петилетката" и излиза на рекордна печалба! :D Толкоз директори се смениха при него, явно най-накрая е намерил подходящите дето подписват тия отчети гледайки в друга посока. :]
0
 
1
 
3
georgi_shum до: khao
преди 1 месец
Хаха то той ясен :) да видим недуразумението Жеков дето преди 2 г броеше седмиците до фалита на Тесла, къде ще се скрие. :)
1
 
2
 
2
khao до: georgi_shum
преди 1 месец
Няма профилна снимка
на идване към работа, видях един леко плешив, слаботелесен мъж да се люлее на една джанка! :):) Реших да споделя, защото ми се стори че има общо с темата! : )
1
 
2
 
1
преди 1 месец
Къде са гробокопачите на Тесла и Мъск :)?