Tesla с поредна рекордна печалба от 1,6 млрд. долара

Въпреки затрудненията при доставките калифорнийският автомобилен производител е по-печеливш от всякога

Tesla с поредна рекордна печалба от 1,6 млрд. долара

Снимка: Bloomberg LP

Още по темата
Tesla наелектризира пазара с нов рекорден тримесечен отчет
27.07.2021
Един от основните „мозъци“ на Tesla напусна компанията
08.06.2021
Tesla отчита рекордна тримесечна печалба, подкрепена от ръста при доставките
26.04.2021
Мъск се титулува за „технокрал“ на Tesla
16.03.2021
Коментари
1
 
1
 
10
преди 3 месеца
Понеже виждам някой прикрити реплики към мене, ще отговоря.Първо - каква част от печалбата е от основна дейност и каква - от въглеродни квоти и спекула с криптовалути?После - вие замисляте ли се как е постигнат този резултат? - Ами с таралясници, поръчани ПРЕДИ скокът на цените на суровините (който е много сериозен и в статията се казва - и то не е само никел и алуминий, ами и мед и литий), със суровини, закупени отпреди тоя скок, продажби направени реално ПРЕДИ рязкото поскъпване на електроенергията (поне в Европа). И преди говорих, че електромобилството го чакат тежки дни именно по тези причини. Енергийният недостиг го заложих в бъдещето, но той се случва дори по-рано от очакванията ми. Георги - ти би ли си купил Тесла, на 30-40% по-висока цена от сегашната, при цена на токът 300-400% по-висока? На бас, че много клиенти, с ентусиазъм поръчали си Тесличка, вече се държат за тимбериците и се чудят как са могли така да нагазят в лукът. И най-лошото тепърва предстои - защото сега енергията е просто по-скъпа... а тепърва ще стане и дефицитна. Реално абсолютно всички макроикономически тенденции са СРЕЩУ мъск и теслата. И преференциите не се знае докога ще издържат - реално би трябвало вече да са премахнати, но на политиците акълът винаги им идва късно. Като инвестиция - НЕ бих си купил акции на теслата. Не и при Р/Е 300 и при посочените по-горе от мен тенденции. За мен и Р/Е 30 е ного. Предпочитам компаниите над Теслата по течението - от които тя зависи.... и далеч не само тя. И - стратегията ми е успешна, годишната ми доходност счупи предходният ми рекорд още в средата на септември. Но всеки си знае - който иска да си купува теслички по 900 кинта, парите са си негови.
0
 
1
 
9
evlogi до: khao
преди 3 месеца
Блокчейна дали се брои за иновация?Наближавам седемцифрена печалба от него, но пък в интерес на истината основните ми инвестиции са в земеделски земи, та може и да си прав...
0
 
1
 
8
georgi_shum до: khao
преди 3 месеца
И за това не става бе :) Дори и лагерничка, гладуваща от 6 месеца, и с 12 час труд на ден, ще го отвее с един шамар :)
1
 
2
 
7
khao до: georgi_shum
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
жеката е някакъв варненски пенсионер дето за нищо не става, най вероятно гласуващ за копейкин :):) Импа поне става ... за надзирател в женски конц. лагер!
1
 
1
 
6
khao до: evlogi
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
ти и в зелената сделка и прехода си скептичен... но и там ще се разочароваш! Приеми го, нямаш око за иновации!
3
 
3
 
5
преди 3 месеца
Признавам,че преди няколко години бях малко скептичен по отношение на Тесла.Но развитието на компанията през тези няколко години категорично доказва,че срещу Мъск не трябва да се залага.
4
 
4
 
4
0pk
преди 3 месеца
По цял свят криза, няма чаркалъци, няма суровини нооо Мъск "преизпълнява петилетката" и излиза на рекордна печалба! :D Толкоз директори се смениха при него, явно най-накрая е намерил подходящите дето подписват тия отчети гледайки в друга посока. :]
0
 
1
 
3
georgi_shum до: khao
преди 3 месеца
Хаха то той ясен :) да видим недуразумението Жеков дето преди 2 г броеше седмиците до фалита на Тесла, къде ще се скрие. :)
1
 
2
 
2
khao до: georgi_shum
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
на идване към работа, видях един леко плешив, слаботелесен мъж да се люлее на една джанка! :):) Реших да споделя, защото ми се стори че има общо с темата! : )
1
 
2
 
1
преди 3 месеца
Къде са гробокопачите на Тесла и Мъск :)?