IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla представи новаторски батерии

Те увеличават автономията на автомобила с до 50%

15:20 | 29.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Моделът Roadster<em>. Снимка: Tesla </em></p>

Моделът Roadster. Снимка: Tesla

Новаторски батерии представи американският производител на електрически автомобили Tesla. Те бяха демонстрирани на борда на модела Roadster.

Батериите са основна част от нов пакет, наречен 3.0, който включва още редица подобрения. Самите акумулатори са литиево-йонни и имат капацитет от 70 kWh. Подробности за конкретните оптимизации липсват, но от Tesla все пак уточняват, че батериите имат аналогичен размер с използваните преди това, но съхраняват с 31% повече енергия.

Пакетът 3.0 включва също така допълнителни аеродинамични елементи, благодарение на които коефициентът на челно съпротивление на машината е редуциран от стандартните 0.36 до 0.31. Компанията е поставила и нови гуми с ниско съпротивление на пътя, както и оптимизирани лагер-главини.

Благодарение на тези модификации автономният пробег с напълно заредени батерии на Tesla Roadster достига 640 км, или с около 40-50% повече от преди.

За да представят новаторските технологии, инженери на Tesla ще пропътуват разстоянието между Сан Франциско и Лос Анджелис с новия оптимизиран модел. Демонстрацията ще се състои в началото на следващата година.

Тестовете на новите технологии ще продължат до пролетта на 2015 година, като след това се предвижда да бъдат включени в серийните модели на компанията.

Още за американската компания Tesla четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:33 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още