IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla прави корекции по производствения си процес в Китай

Целта на компанията е да отговори на нарасналото търсене

12:36 | 13.03.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Tesla планира да направи корекции на дейностите в своя китайски завод, за да увеличи производствения си капацитет на най-големия пазар на автомобили в света, пише Bloomberg.

Промените се фокусират върху производството на резервни части в завода на Tesla в Шанхай, включително има планове за подобряване на енергийната система, шасито и електромотора, обяви компанията в изявление, публикувано на уебсайта на властите в Шанхай.

„Проектът има за цел да отговори на нарасналото търсене след разширяването на производствения капациет на завода и започва с подобрения в производствения процес“, гласи изявлението на компанията.

Това е поредното усилие на американския гигант да разшири бизнеса си в Китай – втория си по големина пазар, където продажбите му достигнаха 120 хил. бройки през миналата година. Tesla все още разширява производството в своя завод за 42 млн. юана (6,5 млн. долара) в покрайнините на Шанхай.

От своя страна, Китай се стреми да увеличи продажбите на електромобили през тази година, като изгражда повече зарядни станции и съоръжения за смяна на батерии. Регулаторите на индустрията очакват електромобилите да съставляват 20% от общите продажби на коли до 2025 г., спрямо 5% през 2020 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:19 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още