IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla повишава цените на повечето си автомобили

Изключени от стъпката ще е само Model 3

12:15 | 11.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската компания Tesla реши да повиши средно с 3 процента цената на всички свои автомобили с изключение на Model 3, съобщи на сайта си компанията, цитирана от ТАСС.

"Tesla ще е принудена да повиши цените на електрическите си автомобили приблизително с 3 процента в целия свят, тъй като ще затворим по-малко магазини за автомобили, отколкото планирахме", се посочва в комюникето на компанията.

В края на февруари Тесла обяви намерението си да се откаже от по-голямата част от магазините за автомобили и да премине към онлайн продажби, за да понижи стойността на стандартния Model 3 до 35 000 долара. 

"Въз основа на проведения през последните 2 седмици анализ във всеки от салоните ни, стигнахме до извода, че ще са ни необходими още няколко месеца, за да осъществим замисленото", обяви Тесла в комюникето. Освен това се предполага, че ще бъдат коригирани плановете. 

"Някои от вече закритите салони ще бъдат отново открити", добави компанията.

В момента Tesla произвежда седаните Model 3 и Model S, както и кросоувъра Model Х.

Стандартният Model 3 ще се предлага зa 35 000 долара.

Tesla е основана през 2003 година от милиардера Илон Мъск. Централата на компaнията е в Пало Алто, Калифорния.

Отначало тя се специализира само в производството на електрически автомобили, а впоследствие започва да се занимава и със създаването на слънчеви батерии и други системи за съхранение на енергия.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още