IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla подаде документи за германската си фабрика за батерии

В идните дни ще бъде решено дали трябва да има ново обществено обсъждане

09:40 | 04.06.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Строежът напредва с бързо темпо. <em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Строежът напредва с бързо темпо. Снимка: Bloomberg LP

Американският производител на автомобили Tesla иска да построи и фабрика за акумулатори в Бранденбург и поради това е разширил и подал ново заявление за одобрение за изграждането на автомобилния завод в Грюнхайде, съобщи в четвъртък отговорната служба по околната среда на провинцията.

През следващите няколко дни ще бъде решено дали обществеността трябва да се включи отново в рамките на обществено обсъждане. Последното обсъждане на проекта през есента привлече и много критици, а редица въпроси остават без отговор, предава Ройтерс.

Първоначално Tesla искаше да стартира производството в Грюнхайде през лятото. Наскоро обаче главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск се въздържа от назоваване на конкретни срокове и заяви в интервю за Ройтерс по време на посещението си на строителната площадка през май: „В момента изглежда, че ще можем да започнем производство в края на годината“.

Досега най-големият производител на електрически автомобили в света, който изгражда първия си завод в Европа в Грюнхайде, строи само въз основа на временни разрешителни за строеж. Независимо от това строителството вече е доста напреднало, а през април Tesla обяви, че ще включи и инсталацията за производство на батерии в заявлението за разрешение.

Местната служба по околната среда заяви, че промяната на документацията по време на процеса не е необичайна процедура. В допълнение към производството на акумулаторните батерии приложението включва разширяване на цеха за пресоване, докато капацитетът на цеха за каросериите трябва да бъде намален до една производствена линия. Освен това в приложението са включени различни мерки за намаляване на консумацията на вода, съобразявайки се с критики на еколози.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още