IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla планира и отварянето на център за дизайн в Китай

Компанията вече набира служители за него

12:54 | 16.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

Американският производител на електромобили Tesla планира да отвори център за дизайн и развойна дейност в Китай, за да прави превозни средства в „китайски стил“, посочва компанията в бележка за набиране на служители, публикувана в в официалния ѝ акаунт в WeChat, предава Ройтерс.

Целта на посланието е Tesla да привлече дизайнер и други служители, които да ѝ помогнат да изпълни целта си. Компанията очаква кандидатурите до 1 февруари, но не разкрива къде точно ще се намира центърът.

"За да постигне целта си за преход от „Произведено в Китай“ към „Проектирано в Китай“, главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск предложи нещо много хубаво – да създаде център за дизайн и проучвания в Китай“, гласи текстът.

Все още не е ясно кога центърът ще започне работа.

Първият завод на Tesla извън Съединените щати се намира в Шанхай и започна да доставя произведени в Китай Model 3 този месец.

Миналата седмица Мъск даде начало на новата програма за спортните електромобили Model Y в завода. Програмата е на стойност 2 млрд. долара, а самият Мъск показа танцовите си умения по време на церемонията, с което за пореден път се превърна в онлайн сензация.

Отново тогава пазарната капитализация на Tesla достигна близо 89 млрд. долара, надминавайки общата стойност на General Motors и Ford за първи път.

Скокът на цената на акциите беше подкрепена от изненадващата печалба на компанията за третото тримесечие, напредъка на китайския завод и по-големите от очакваното доставки за четвъртото тримесечие.

Още технологични новини вижте във видео материала!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още