IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla отлага по-широкия достъп до бета версията на своята автономна система

Бетата на Системата за пълно самоуправление ще бъде достъпна до повече клиенти след реализиране на софтуерната версия 10.2, пише Илон Мъск в Twitter

22:48 | 01.10.21 г.
<p>
	Снимка: <em>Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американският производител на електрически превозни средства Tesla Inc. ще отложи пускането на бета версия на т.нар. Система за пълно самоуправление (Full Self-Driving) до повече клиенти в рамките на седмица, за да може да извърши забавената актуализация на софтуера, съобщи главният изпълнителен директор на концерна Илон Мъск, цитиран от Bloomberg. 

Компанията ще разшири достъпа до бета версията на системата, когато реализира версия 10.2 на софтуера, пише Мъск в Twitter. Той обяви по-рано през седмицата, че това ще се случи на 8 октомври.

От близо година Tesla позволява на около 2000 души да изпробват бета версията на системата, като концернът им предлага опция за постоянно ползване срещу 10 000 долара, или по 1,99 долара на месец.

Въпреки че FSD е проектирана да управлява превозното средство без помощта на водача, софтуерът все още не е в състояние да направи автомобилите Tesla напълно автономни, изтъкват от концерна.

Преди седмица Tesla пусна опция за записване на клиентите за използване на бета версията на FSD, като те трябва да позволят на компанията да оцени поведението им като шофьори в рамките на седем дни и да признаят, че носят отговорност при шофиране.

В началото на миналия месец Мъск написа в Twitter, че компанията ще започне да разпространява версия 10.0 за своите клиенти в полунощ срещу 10 септември. След това софтуерът „ще се нуждае от още няколко седмици за настройка и корекция на грешките“, което той изчислява, че ще отнеме четири седмици. По този начин една „публична бета версия“ ще бъде достъпна за повече клиенти на Tesla.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още