IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla открива в Нидерландия зарядна мрежа за електромобили на други марки

Устройствата са достъпни за автомобили с комбинирана зарядна система, каквито предлагат марките BMW, Mercedes-Benz, Ford, Volkswagen, Audi и Porsche

10:44 | 02.11.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Американският производител на електрически превозни средства Tesla Inc. открива за първи път в Нидерландия мрежа от зарядни станции, предназначена за автомобили, които не са част от неговото портфолио, докато лидерът на пазара на електромобили и най-високооценяван автомобилен концерн в света се стреми да популяризира допълнително технологията с електрическо задвижване, съобщава Ройтерс. 

Новият софтуер, който е инсталиран на вече работещи устройства, ще бъде тестван на 10 различни места в Нидерландия, като водачите на автомобили, различни от Tesla, ще имат достъп до зарядните пунктове чрез мобилното приложение на компанията.

В същото време водачите на електромобили Tesla ще могат да продължат да използват въпросните станции, като компанията ще следи внимателно трафика на всеки обект.

Tesla управлява мрежа от 25 000 супер бързи зарядни станции в глобален мащаб, докато други автомобилни производители се обединяват с компании оператори или инвестират в стартъпи за зарядни станции.

Устройствата са достъпни за автомобили с комбинирана зарядна система (CCS), каквито предлагат марките BMW, Mercedes-Benz, Ford, Volkswagen, Audi и Porsche.

Tesla използва стандарта CCS за Европа, позволявайки на широка гама автомобили да бъдат зареждани на станции без адаптер, който използва подобен конектор.

Цената за зареждане на автомобили, различни от Tesla, ще включва допълнителните разходи за поддръжка и корекции по системата на дадена зарядна станция.

„Този ход директно подкрепя нашата мисия да ускорим прехода на света към устойчива енергия“, изтъкват от компанията.

Tesla, която премина границата от 1 трилион долара пазарна капитализация за първи път миналата седмица, преодоля успешно проблемите с веригите на доставка и глобалния недостиг на чипове, отбелязвайки рекордно тримесечие по отношение на доставките.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още