IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla бърза със строежа на завода си до Берлин

Въпреки това пред германския проект се появяват различни малки пречки

17:19 | 02.08.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Alex Kraus/Bloomberg</em></p>

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Американският производител на електромобили Tesla е напът да завърши новия си завод в близост до Берлин за по-кратък период, отколкото продължи строежа за този в Шанхай. Това заяви министър на регионалното правителство, цитиран от Bloomberg.

От Tesla обявиха, че искат да завършат предприятието в Грюнхайде до средата на 2021 г., което ще е по-бързо от строежа на завода в Китай, който продължи малко под година. Въпреки това пред германския проект се появяват различни малки пречки. Сред тях са критиките от страна на местни граждани, които са обезпокоени относно обезлесяването и използването на водата в района.

„Изглежда, че водещата цел на Tesla е да построи предприятието в близост до германската столица много по-бързо от мегазавода в Шанхай“, коментира Йорг Щайнбах, икономически министър на провинция Бранденбург, където ще е ситуирана фабриката. „По моите наблюдения тази цел ще бъде изпълнена успешно“, заяви той, цитиран от германския вестник Welt am Sonntag.

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск се насочва към сърцето на Германия, за да конкурира водещи компании като Volkswagen, BMW и Mercedes-Benz, докато страната прави преход към масовото използване на електрически автомобили.

Целия материал четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още