IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Subaru изтегля 2,3 млн. автомобила заради проблем със светлините

Неизправност при ключа за спирачните светлини принуждава японския концерн да върне за проверка моделите Forester и Impreza, произведени межжду 2008-2017 г.

11:35 | 01.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Японският автомобилен концерн Subaru планира да осъществи сервизна акция на 2,3 млн. автомобила в глобален мащаб заради проблем със светлините, съобщава Ройтерс. 

Въпросното изтегляне ще бъде най-мащабното от серията проблеми с качеството на фона на бързото разширяване на компанията.

Шестият по големина автомобилен производител в Япония заяви по-рано днес, че изтегля за проверка близо 2 млн. от популярните модели Impreza и Forester от САЩ - нейния най-голям пазар, и от други стани, както и 300 хил. броя от местния пазар заради неизправност при включването за спирачните светлини, който може да доведе до проблеми със запалването на колата.

Набелязаните превозни средства са били произведени в периода 2008-2017 г., посочват от компанията.

Ако всички проблемни автомобили бъдат върнати за сервизна проверка, това ще бъде най-мащабното изтегляне в автомобилната индустрия след проблемите с въздушните възглавници Takata, които продължават и в момента.

От края на 2017 г. Subaru среща множество проблеми, които заедно с понижаването на продажбите в САЩ, принудиха производителя да намали своята прогноза за печалба за цялата година до най-ниските стойности от последните шест години.

Проблемите, свързани с качеството, нанасят нови удари върху авторитета на концерна, който в момента се радва на бърз растеж на американския пазар, където привлича заможните и либерално настроени потребители.

Пазарът в САЩ съставлява 60% от общия обем на продажби на Subaru.

През януари Subaru спря производството в своя единствен завод в Япония за близо две седмици, задържайки приблизително 60 на сто от глобалното си производство заради открит дефект в компонент от кормилния механизъм.

В края на 2018 г. концернът обяви, че връща за сервизна проверка своите боксерни двигатели заради проблеми с клапанната група.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още