IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Spark сигнализира за вандалска кампания срещу свои автомобили в София

Само за последните три дни 15 автомобила от услугата са били обект на груби вандалски прояви, посочват от дружеството оператор

15:18 | 02.10.19 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Неизвестни лица масово чупят и повреждат електромобили в София, оплаква се компанията за споделено пътуване „Райд Шеър България“ в съобщение до медиите. Дружеството, което предлага услугата Spark, посочва, че според него става дума за организирана кампания с нарастващ „интензитет на атаките“, съобщава Automedia

„Райд Шеър България“, зад което стоят литовски и български капитали, стопанисва автопарк от около 230 електрически автомобила, които се предлагат за краткосрочен наем чрез мобилни приложения на територията на столицата.

„Само за последните три дни 15 автомобила от услугата са били обект на груби вандалски прояви, опити за кражби, изпочупени стъкла и дори умишлени катастрофи“, твърди компанията.

Мениджърите ѝ признават, че вече са били обект на подобни посегателства преди година, но сега мащабът налага да дадат публичност на проблема, защото „очевидно става въпрос за добре подготвено и организирано престъпление, в голям мащаб, който би могъл да доведе до невъзможност за по-нататъшно предоставяне на услугата за българските ни клиенти“.

От компанията, която до известна степен се конкурира с таксиметровите оператори в София, напомнят, че оперират в няколко държави в Европа, но никъзде другаде не са били свидетели на „такова арогантно посегателство" срещу активите си.

„Разчитаме, на бърза и ефективна намеса на компетентните органи да преустановят този зловещ вандализъм и да разкрият неговите извършители”, подчертават от дружеството, добавяйки, че ще разчита на своите многобройни потребители в София да съобщят за всяко посегателство, което забележат.

Investor припомня, че през юни тази година „Райд Шеър България“ прибави още 28 автомобила към своя автопарк. От компанията посочиха че до края на 2019 г. планират да увеличат електромобилите в услугата до над 300.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

5
rate up comment 17 rate down comment 0
george353
преди 4 години
И ко са? Кат не ми харесва жената да взема да я бутна от балкона? Смърдяло му било и грабва щангата. А що смърди? Щот не се къпете. А че това са бакшишите... ми кой да е? Нормални хора не са.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 13
pass
преди 4 години
Може, но може и да са недоволни клиенти както каза колегата по-долу. В началото беше добре, чисто, ново. Сега се замисляш дали да си пробваш късмета или да подминеш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 26 rate down comment 1
Бидонойл
преди 4 години
Явно бакшиши.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 15 rate down comment 19
Setver
преди 4 години
Някой ползвал ли ги е? Трябва да си подобрят поддръжката, защото като попаднеш на вмирисано купе направо си умираш. А напоследък много често се случва. Аз затова и спрях да ги ползвам, някакси не понасям да се вмирисвам дотолкова че и аз да не мога да се трая. Поддръжка трябва, не само да ги мият отвън, но и купето трябва редовно да се чисти основно и да се пере при нужда. Защото в България материалът е лош, както казва вожда ни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 13
oio
преди 4 години
Чак пък кампания. По-скоро компанията се е сблъскала с тукашния манталитет и липсата на елементарно възпитания. По почина на приказката за Мара общата, да не се бърка с другата Пунта Мара.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още