IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сливането на PSA и Fiat Chrysler може да се забави

EK е отменила срока за приключване на прегледа, което значи, че може би е изискала допълнителна информация

14:44 | 22.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Nathan Laine/Bloomberg</em></p>

Снимка: Nathan Laine/Bloomberg

Мегасливането на автомобилните производители PSA и Fiat Chrysler (FCA) може да се забави. Европейската комисия временно спря срока си за задълбочената проверка, става ясно от информация в сайта на надзорния орган в Брюксел.

Преди време ЕК бе определила срок до 13 ноември, за да разгледа проекта по-подробно и да провери дали той би навредил на конкуренцията в ЕС. След като бе взето решението за извършване на задълбочена проверка, органът разполагаше с 90 дни, за да вземе решение, но срокът вече беше удължен с 15 работни дни.

Органът не посочва конкретна причина за спирането на срока. ЕК често спира сроковете, за да получи допълнителна информация от участващите компании. PSA с марките Peugeot, Citroën, Opel и DS, както и FCA взеха решение за сливането си през декември. Сделката трябва да създаде четвъртия по големина автомобилен производител в света. За момента компаниите очакват сделката да бъде приключена до първото тримесечие на 2021 година.

През май регулаторът на Европейския съюз (ЕС) относно конкуренцията започна четиримесечно разследване на предложеното сливане на двата концерна в размер на 50 млрд. долара, заявявайки, че това може да навреди на конкуренцията при пазара на малките микробуси в 14 държави от ЕС, както и във Великобритания.

Производителите отказаха да предлагат отстъпки, за да компенсират опасенията на ЕС по време на предварителния преглед на сделката.

Сливането вече получи зелена светлина в САЩ, Китай, Япония и Русия.


 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:20 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още