IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Skoda патентова моделите си в Америка

Чехите напуснаха пазара на САЩ преди повече от 50 години

21:30 | 15.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Skoda</p>

Снимка: Skoda

Skoda може да се завърне на пазара в САЩ, пише AutoGuide. Чешката компания е патентовала имената на някои от моделите си за този пазар, от който се изтегли в началото на 60-те години на миналия век.

Регистрираните в патентното ведомство на САЩ търговски марки са Superb, Octavia и Yeti, според информацията. Патентоването на имената не означава непременно, че Skoda възнамерява да се завърне на този пазар - обикновено регистрацията се прави с цел марките да не могат да бъдат използвани от други компании.

Фактът, че чехите са регистрирали само имената на най-големите си модели обаче предполага, че имат апетит към Америка. Все пак клиентите отвъд Океана предпочитат именно просторни седани и кросовъри

Според редакторите на AutoGuide завръщането на Skoda в САЩ би бил умен ход отстрана на германския концерн. Моделите на марката VW се продават в страната от доста време, но така и не успяха да достигнат желаните продажби. След Дизелгейт пък вероятно компанията дълго време няма да успее да си върне доверието на американците.

Макар и разработена с технологиите и агрегатите на VW, марката Skoda има неопетнено име в САЩ. Освен това моделите на чехите предлагат по-голяма практичност и по-достъпна цена от аналозите си с марка Volkswagen, което определено ще бъде оценено от американските шофьори, пише още изданието.

Още новини за автомобили - в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:18 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още