IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Saab поднови серийното си производство

Първите автомобили трябва да бъдат готови след дни

14:46 | 29.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: NEVS</em></p>

Снимка: NEVS

Шведският автомобилен производител Saab е подновил производството на серийни автомобили след 2-годишно прекъсване, съобщиха от компанията NEVS.

Скандинавците успяха да си стъпят на краката, след като през 2011 г. обявиха фалит. Компанията бе закупена от концерна NEVS (National Electric Vehicle Sweden AB) и още през септември тази година бе направено пробно пускане на конвейера в завода в Тролхетан. Тогава от NEVS обявиха, че възраждането на моделите ще започне с бензинова модификация, за да може марката бързо да се върне на световните пазари.

Към момента заводът в Тролхетан е напълно готов за серийно производство на Saab 9-3 Aero с бензинов двигател. От компанията обещават първата серийна машина да слезе от конвейера на предприятието на 2 декември.

Saab спря производство през 2011 г. заради огромни дългове към доставчиците на компоненти и към собствените си служители. След като компанията обяви банкрут бяха водени преговори с най-различни инвеститори, като в крайна сметка бе продадена на концерна NEVS. Първоначално новият собственик обяви, че ще залага на електромобили, изградени на вече съществуващите платформи на Saab.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:15 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още