IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румъния може да бъде решение за растежа на Mercedes-Benz

Германската компания проучва възможностите за изграждане на завод в страната

17:03 | 02.03.16 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

"Румъния може да бъде решение" за новия завод на групата Daimler, заяви Дитер Цече, председател на административния съвет на концерна, пише румънският вестник "Зиарул финанчиар", цитиран от БТА.

Daimler - един от най-големите производители на автомобили в света, с годишен оборот от близо 130 млрд. евро, си е поставил за цел да стане номер едно в премиум сегмента до 2020 г. Поради тази причина Mercedes-Benz трябва да надхвърли продажбите на BMW - лидер в сегмента миналата година, отбелязва изданието.

"Решението за новия завод е много целесъобразен процес, в който сравняваме всички аспекти, свързани с нивото на образование, наличността на работна ръка, логистиката, инфраструктурата, колко лесно се прави бизнес в страната, разстоянието до доставчиците и до клиентите. Румъния може да бъде решение. В Румъния имаме позитивен опит благодарение на фабриката за скоростни кутии, която е много добра. Фактът, че имаме завод там, представлява предимство за Румъния", каза Дитер Цече.

Най-новият завод на Mercedes-Benz в Европа е в Унгария. Съоръжението помогна на страната да изпревари Румъния в общото производство на автомобили, отбелязва "Зиарул финанчиар".

В Румъния групата Daimler задейства през 2013 г. инвестиционен план на стойност 300 милиона евро във фабриката си за скоростни кутии в Себеш, където от пролетта на тази година ще произвежда и новите скоростни кутии 9G Tronic, посочва румънското финансово издание.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 0
MZ/X
преди 8 години
Една от причините е, че нямаме нито една магистрала, която да ни свързва с Европа и трябва да минеш поне две граници. Какво значение има, че заплатите са по ниски, като няма образовани кадри, които да разбират от автомобилостроене и т.н.? Да не говорим, че Румъния е доста по напред и в борбата с корупцията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
ing5rov
преди 8 години
Щото не ставаме за сериозно производство...от калпавия матриал дето уж ше бачка , до министерствата дето са пладнешки айдуци...е затуй !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още