IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първата кола, отпечатан с 3D принтер, излиза в серийно производство

Моделът LSEV се сглобява само за 3 дни

17:15 | 20.03.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: www.instagram.com/arturotedeschi/</em></p>

Снимка: www.instagram.com/arturotedeschi/

Италианският стартъп X Electrical Vehicle обяви, че пуска в серийно производство първия си автомобил, отпечатан с помощта на 3D принтер.

Това е електрическият прототип LSEV (low-speed electric vehicle), който официално ще бъде показан на пекинския автомобилен салон през април. Колата ще бъде пусната в продажба на китайския пазар през 2019 г., а по-късно се очаква и в Европа.

На 3D принтер ще бъде отпечатано всичко по колата освен шасито, стъклата, гумите и двитателя. За създаването на трайни материали за панелите на каросерията автомобилният производител сключи договор с шанхайската компания Polymaker.

Двуместната градска кола може да измине 150 км с едно зареждане, а максималната ѝ скорост е 70 км/ч. Теглото ѝ е 450 кг. Производителят твърди, че автомобилът се слобява напълно само за три дни.

LSEV ще се произвежда в Китай, а цената му ще бъде 7500 долара. Италианците твърдят, че вече са получили 7000 предварителни поръчки за автомобила от различни компании, сред които пощенски и куриерски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още