IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производството на Leon ST в 150 секунди

SEAT разпространи видео от целия производствен процес на своя нов модел

15:20 | 10.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: YouTube</em></p>

Снимка: YouTube

Без да ни отнема много време, испанската автомобилна компания SEAT представя целия производствен процес на модела Leon ST. Необходимото време за производството на този модел е 19 часа, но благодарение на разпространеното видео можем да го проследим за само 150 секунди.

"Идеята ни е да покажем как се произвеждат нашите модели, но без да губим от ценното време на хората или да ги отегчаваме", споделят испанците. Видеото е заснето с камери GoPro, които са поставени на най-различни места - в самата кола и на роботите, отговарящи за производството.

Самото видео е заснето в завода на компанията в Марторел, Испания, където се произвежда Leon ST. Във фабриката работят 10 000 души и 2 800 робота, които сглобяват по 2 000 коли всеки ден.

За производство на Leon ST се необходими 19 часа, като самата кола се състои от 5 900 различни компонента, включително кабели с дължина 1,5 километра.

Фабриката в Марторел е една от най-модерните в света. Преди няколко дни в нея заработи най-голямата соларна електроцентрала в автомобилната индустрия. Цената на съоръжението е приблизително 35 млн. евро. То е съставено от 53 000 слънчеви панелa, простира се на площ от 276 000 квадратни метра и генерира електричество от 15 млн. киловатчаса годишно. Обемът се равнява на 25% от необходимата за производството на новия SEAT Leon годишна енергия.

Видеото вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още