IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на нови коли във Великобритания се понижават с 12,2%

Търсенето на автомобили с алтернативно гориво, в които влизат хибридите и електромобилите, расте с 36,9% на месечна база до 8 244 регистрации

12:52 | 06.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Регистрациите на нови автомобили във Великобритания намаляват с 12,2% през октомври на фона на спад на търсенето във всички части на пазара, съобщи британската Асоциация на производителите и търговците на автомобили (SMMT), цитирана от БТА.

Миналия месец са продадени общо 158 192 коли, което на годишна основа бележи понижение от 4,6%. 

"Отслабващото бизнес и потребителско доверие несъмнено се отразява на търсенето на пазара на нови автомобили, но това се утежнява от объркването около правителствената политика за дизеловото гориво", коментира Майк Хос, главен изпълнителен директор на браншовата асоциация.

Търсенето на автомобили с алтернативно задвижване, сред които са хибридите и електромобилите, расте с 36,9% на месечна база до 8 244 регистрации. При бензиновите модели ръстът е далеч по-скромен – 2,7%. Търсенето на дизелови автомобили отчита спад в размер на 29,9%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:06 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още