IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Porsche започна работа по нова хибридна система

Технологията е по-ефективна и позволява вграждането й в различни модели

15:38 | 06.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Porsche</em></p>

Снимка: Porsche

Германският премиум производител Porsche разработва нова хибридна система, която комбинира електромотора и многодисковия съединител в един единствен модул, пише британското издание Autocar. Идеята на германците е да намалят цената на компонента и да улеснят вграждането му във всички бъдещи модели на компанията, в това число и в 911.

Новата хибридна технология ще използва по-мощен електрически двигател с въздушно и водно охлаждане. По последни данни инженерите от Щутгарт работят и по оптимизиране работата на батериите, които ще станат по-леки и ще ползват алуминиеви вместо медни проводници.


Системата ще предлага и възможност за индуктивно зареждане с електричество, което означава, че няма да се налага включването на щепсел в контакта. По такава технология работят и шведите от Volvo, които смятат че това е решението на недостатъчно добре развитата инфраструктура в сегмента. Решението е по-просто и по-евтино от стандартните зарядни станции.

Единственото, което шофьорът трябва да направи, е да спре на специално паркомясто, където колата му, по безжичен път, да се свърже с вградени в асфалта метални плочи, които предават нужната енергия.

Според Autocar Porsche работи и по иновативна система за управление на двигателя, която използва GPS, за да настрои системата по оптимален за всеки пътен участък начин.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:32 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още